Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd tegyük őket tűzálló edénybe.
A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, és verjük habbá őket. A vajat olvasszuk fel, ha forró, tegyük bele a lisztet és pár másodpercig pirítsuk, de óvatosan, ne barnuljon be a rántás. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejet és keverjük csomómentesre.
Adjuk hozzá még a 2 tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele levesízesítőt is, és kevés szerecsendiót.
Következik a felvert tojáshabok óvatos hozzáadása. A kész masszát öntsük a karfiolra, majd sütőben 30-40 perc alatt süssük aranybarnára a felfújtat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kevés kalóriás ételrecept.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.19 23:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások fehérjét, vajat olvasszuk, felvert tojáshabok, kész masszát, karfiolrózsákat, Karfiolfelfújt, tojássárgáját, szerecsendiót, csomómentesre, levesízesítőt, aranybarnára, szerecsendió, másodpercig, Következik, sárgájától, ételrecept, hozzáadása, tojáshabok, válasszuk, olvasszuk, barnuljon, borsozzuk, karfiolra, felfújtat, kalóriás, tehetünk, pirítsuk, fehérjét, keverjük, óvatosan, közepes karfiol, tojás, liszt, bors szerecsendió,
|
|
|
|
|